Wat is voetreflextherapie?

Voetreflextherapie is een drukpuntmassage, waarbij men er vanuit gaat dat het hele lichaam terug te vinden is in de voeten. Alle organen, klieren, gewrichten en andere lichaamsdelen zijn door energiestromen met bepaalde reflexzones in de voet verbonden. Door het masseren van deze zones kunnen blokkades, die zich in het lichaam hebben gevormd worden opgeheven, waardoor het lichaam weer in balans wordt gebracht. Tijdens een behandeling worden de voeten gemasseerd. De massage voelt ontspannend aan, kriebelt niet en is niet pijnlijk.  Door (regelmatig) een voetreflexbehandeling te ondergaan wordt het lichaam als het ware gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen. Het ontdoet zich van afvalstoffen en krijgt (nieuwe) energie.

Voor wie is voetreflextherapie geschikt?

In principe is voetreflextherapie geschikt voor jong en oud en voor iedereen met of zonder klachten.  Ook zonder concrete klachten kan een behandeling aanbevolen worden ter ondersteuning van het algeheel welbevinden, zoals bij lusteloosheid, geïrriteerdheid, vermoeidheid en opgejaagdheid.

Voetreflex kan ook toegepast worden bij een zwangerschap over tijd om de weeën op te wekken. Meerdere klanten hebben met succes hun weeën op laten wekken door de voetreflextherapie bij Voetzaam.

Bij huilbaby’s en onrustige kinderen kan voetreflexzonetherapie een zeer effectieve behandelmethode zijn vanwege de ontspannen manier van aanpak.

Tijdens en na een behandeling kunnen reacties ontstaan, hier moet je niet van schrikken. Dit geeft aan dat het lichaam er op reageert. Alles wat je waarneemt is goed, het lichaam is aan het werk gezet.

Voetreflextherapie kan ook toegepast worden om weeën op te wekken als u over tijd bent met uw zwangerschap.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt bij volwassenen gemiddeld 40 minuten, de eerste behandeling duurt vaak wat langer. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klacht(en). Bij kinderen hangt het af van de leeftijd, bij baby’s kunt u rekenen op ongeveer 10 minuten en bij oudere kinderen kan dit oplopen tot een half uur.